Mijn eerste woning kopen

Bij het kopen van een eerste woning moet je tegenwoordig eigenlijk altijd eigen geld inbrengen. Dit brengt je als starter in een lastig parket. Je staat aan het begin van je carrière, ook met je inkomen en spaargeld. Daarbij is kopen aantrekkelijk en soms de enige optie vanwege het gebrek aan beschikbare, betaalbare huurwoningen. Gelukkig is er meer mogelijk dan je denkt. Wij informeren je hier graag over – er is een aantal regelingen speciaal voor starters! 

Door de gestegen woningprijzen is het voor starters op de woningmarkt moeilijker geworden een woning te kopen. Bovendien zijn de spelregels voor een hypotheek strenger geworden. Zo kun je op dit moment niet méér lenen dan 100% van de waarde van de woning. Alle bijkomende kosten, zoals overdrachtsbelasting, advies- en notariskosten,  zul je dus zelf moeten financieren. En je zult de hypotheek verplicht moeten aflossen.

Wat wil je weten?

Als je een woning op het oog hebt of op een woning wilt gaan bieden, is het belangrijk om te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Zo weet je direct binnen welk budget je naar woningen kunt kijken. 

    Meer informatie?