Aflossingsvrije hypotheek

Bij een aflossingsvrije hypotheek betaal je tijdens de looptijd alleen maar rente. Je lost dus niets af en daarmee bouw je ook geen vermogen op.

De aflossingsvrije hypotheek is, omdat er niet wordt afgelost, de hypotheek met de laagste bruto maandlasten. Als je een aflossingsvrije hypotheek hebt, blijf je wel aan het eind van de looptijd met een schuld over.

Een aflossingsvrije hypotheek is niet voor iedereen geschikt. Vanwege de overblijvende schuld is het belangrijk om te kijken of u die schuld dan wel kan betalen.

Voordelen

1. Is de aflossingvije hypotheek afgesloten vóór 1 januari 2013 dan mag u gebruik maken van het overgangsrecht. dat houdt in dat u deze aflosvrije hypotheek mee mag nemen wanneer u gaat oversluiten naar een andere bank of een andere woning gaat kopen. Dit is wel gemaximaliseerd op 50% van de waarde van de woning.

Nadelen van een aflossingsvrije hypotheek

  1. Je lost niets af. Er blijft daardoor een schuld over die mogelijk in één keer moet worden afgelost aan het einde van de looptijd.
  2. Vaak mag een aflossingvrije hypotheek voor je volledige hypotheekbedrag. De meeste banken hanteren een maximum van 50% van de marktwaarde van je woning

    Meer informatie?